APUNTET i segueix el blog

diumenge, 16 de febrer del 2020

RAFEL CRESPI RAMIS. Inmemoriam


Avui mati, m’han comunicat, la mala nova d’en Rafel. Ens ha deixat l’anima dels 50 anys a l’Institut (IES Berenguer d’Anoia).
El vaig conèixer  fa un any, amb motiu de la primera trobada d’antics Alumnes i Professors, també vingué al dinar  a on va intervenir per donar ànims i força  a la iniciativa que acabava de néixer.

Des de les hores sempre havíem mantingut contacta, de cara a l’organització del cinquanta aniversari del Berenguer. Dimecres presenta amb la Directora, na Magdalena Coll a la premsa  el programa, la litografià d’en Joan Lacomba, i dijous presenta el Berenguer escriu, tot molt ben organitzat.

Pensava jubilar se a final de curs, i en digué que volia sembrar ametlers a una finca  a on s’havien mort (dissabte passat va arrabassar els darrers). Tot preparat . . . ja ho pots veurà. Tot preparat. . .

Rafel, descansa en pau.
















Pòrtol (Marratxí, Mallorca), 1961. És llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica. Treballa com a professor de Llengua i literatura catalanes a l’IES Berenguer d'Anoia, d'Inca (Mallorca). Ha guanyat diversos premis literaris de narrativa curta arreu dels Països Catalans. Ha publicat articles a diferents setmanaris i revistes. En l’actualitat és columnista del Diari de Balears. Fins al moment ha publicat dos llibres de narracions: Personatjes (sic), premi "Recull" de Blanes, (1984) i Silencis (1995). ¿Per què has vingut? (1996) és el títol de la seva única novel·la editada fins al moment.


És autor dels llibres de narracions ‘Personatjes(sic)’ (1994) i Silencis (1995) i de la novel·les ‘Per què has vingut?’ (1996) i “La música de les constel·lacions” (2005). Ha col·laborat amb Pòrtula, Lluc i El Mirall, És col·laborador del Diari de Balears.


L’any 1995 participa en les I Jornades d’Estudis Locals amb “El Pare Antoni Serra”. I el 1998 a les II Jornades amb “Bernat Palou i Estarellas, glosador portolà”.

Ha treballat a la conselleria de Cultura, des d’on l’any 2003 va coordinar el “Catàleg de publicacions escolars 2000-20003”.
http://www.marratxipedia.com/crespi-ramis-rafel-f/

http://editorialmoll.cat/botiga/ca/rafel-crespi/943-la-musica-de-les-constellacions.html
https://50anysintitutinca.blogspot.com/2019/06/a-la-recerca-del-nom-espigolant-per-les.html


https://www.dbalears.cat/balears/2020/02/16/336021/mort-professor-escriptor-col-laborador-dbalears-rafel-crespi.html

4 comentaris:

  1. Fa dos anys va tenir un infart a la classe, i els alumnes seguiren les instruccions del 061 i el salvaren. Ara no ha tingut ningú. Al cel el vegem.
    Margalida LLobera Serra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Descansi en pau¡ Va ser el meu tutor a l'institut i quan vareu fer el 50 aniversari s'en va recordar de que vaig ser la seva alumna. Una pena¡¡

      Elimina