APUNTET i segueix el blog

dimecres, 12 de febrer del 2020

SA POBLA (Visita a l’Ajuntament)

Avui em visitat, el poble a on tot Mallorca omple el rebost. Sempre li han dit sa Pobla de huialfàs (huyar alfaz)(aigües de prat). 

Sempre navegant entre dues aigües, dues cultures i dues civilitzacions però productiva  com  no altre lloc.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Huialfàs


Esta al centre de set pobles, i mes de set mes  sempre hi compareixen amb molta de gana i gust, motiu per la que es capitat  de moltes coses i d’una gran festa.

Als anys setanta, els joves que volien estudiar, no els va quedar que anar fins a Inca a un Institut que havien obert nou. Molts eren alumnes de s’Institut de sa Pobla, o mes endavant Tresorer Cladera fins que molts anys després es construiria el IES Can Peu Blanc.

Ens ha rebut el batle Llorenç Gelabert Cresti i el 2 tinent batle Biel Ferragut Mir, també ens ha acompanyat Tomeu Serra Soler  i Toni Comes Cladera ( tots antics blavets de Lluc). A mes de Andreu Matas Jaume (ex batle de Sineu), Guillem Guasch Martorell, Eulògia de Arriba Cantallops i jo mateix.

Lo primer donar li les gracies anticipades, per el suport  i el patrocini del primer acte, que es fera dia 13 “El Berenguer escriu” i que hi participa el pobler Melcior Comes entre d’altres.

 Durant els pròxims 5 mesos tenim intenció de fer algunes coses a sa Pobla  que donarem a conèixer  en tenir mes detalls.

També, era molt important parlar del tema de la diada a Lluc, i que comptem amb suport material i logístic de l’Ajuntament.  La idea es fer  una ofrena floral, que hi pugin participar  Els municipis que nutriren l’Instituït d’Inca  en aquells any, també  he proposat encendre una llumeta per cada persona que no ha pogut arribar a la fita. Així com assistir al concert dels blavets  i després un poc d’espai  i per acabar fer un bon arròs brut pobler.

Els inscrits, tindran que comprar un tiquet per poder saber de les persones que hi assistiran, per evitar fer allà d’alt un caramull de plàstics havem decidit que cada qual vingui provist de plat i cuera.

En resum, una visita , molt amable per part del batle i tinent, i Enhorabona per les iniciatives proposades.
http://www.sapobla.cat/






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada