APUNTET i segueix el blog

dimarts, 11 de febrer del 2020

SINEU (Visita a l'Ajuntament)


Sineu. Vila la primera, te la prima per bandera, així resa  l’escrit a les oficines de l’Ajuntament. Esta enclavat vora el claustre de sant Francesc.  

S'ha restaurat l'ala nord de l'antic Claustre de Sant Francesc. Aquest claustre (ocupat durant anys com a quarter de la guàrdia civil) serà, en un futur, la nova biblioteca municipal, sala d'exposicions i de reunions municipals.[Cal actualitzar] El claustre també inclou les oficines municipals, els despatxos de batllia, regidors, arquitecte, secretari, i assistència social de l'Ajuntament, a més del centre universitari (oficina de la UIB al poble, per agilitzar gestions dels estudiants).


La mesura mes ben guardada del mon, viu a Sineu, com a romàntic somni, d’una rondalla.

 “La dita mesura s'anomena Barcella de Sineu i així ho diu la llegenda pintada al seu damunt, és equivalent a la sisena part de la quartera, de cabuda de sis al muts mallorquins (11 kg aprox.). La Barcella és de bronze, de forma troncocònica, amb dues anses o manetes d'estil gòtic,

El despatx de batllia, guardat per dos gegants, en Marc i na Maria no deixen passar mosca dins cap boca.

Ens ha rebut el batle, Tomeu Munar Florit,  al que li hem fet saber  que l’Institut aquest any esta de festa, i que volem fer uns  parell d’actes per festejar ho. De fet ja en tenim d’anunciats com sabeu i d’altres per  organitzar. 

Estem molt contents de l’acollida que han tingut les propostes, i tindrem ajuda i col·laboració tant amb llocs  com materials per les activitats que li demandem tant els antics alumnes i professors com l’IES Berenguer .

Aprofit per donar li les gracies anticipades  des de aquestes pagines.

A travessant el pati del claustre, hem topat amb la biblioteca, i la hem visitada,  i hem parlat amb la direcció,  del centre cultural  que dirigeix n’Antonia  amb molta cura.

Vos recomano una visita Guiada al poble de Sineu, que respira entre edificis , com el palau dels reis de Mallorca (construït al segle XIV) o l’església parroquial de santa Maria ja documentada a 1248, i molts d’altres, així com a monuments prehistòrics.


I abans d’acabar recomanar la ruta gastronòmica i el mercat tradicional, tan conegut per tots els visitants i a vegades oblidat per tants de mallorquins.
http://www2.ajsineu.net/libre/www.ajsineu.net/rutes/ruta_ct.pdf

Tomeu Mulet Florit






2 comentaris:

  1. Qué bonita fotografía del claustro o patio interior de ese edificio. Ojalá que las personas responsables de ello tomen las medidas oportunas para preservar y proteger este edificio histórico de la forma más adecuada posible, para que resista tanto el tiempo presente, como los devenir del futuro, pues el edificio es patrimonio de todos los habitantes de la localidad y un punto focal de la cultura e historia de este pueblo.

    ResponElimina