APUNTET i segueix el blog

dijous, 20 de febrer del 2020

A LA RECERCA DEL NOM 11


Curs 76/77



Nou curs. Nova directora.

Com que l’anterior director  havia obtingut una comissió de serveis, a partir del més d’octubre en serà la nova directora, la senyora Francisca Gual, la primera dona de les moltes que dirigiran el centre.



Amb el nou temps tot es vota

Potser és una apreciació meva però des de la mort del Dictador sembla que hi hagi més votacions. No vol dir que abans no es votàs, però ara es fa evident a les actes. Per exemple, la directora entrant es troba amb la renúncia de dos cap d’estudis, el de diürn i el de nocturn. Per elegir-los es fa per votació. (Actualment, no es vota tant, també és una apreciació meva). També sabem per l’acta de 7-10-76 que els interins tenien unes condicions laborals inferiors als numeraris. No cobraven pagues extres ni tampoc a l’estiu. [ara en segons quins casos tampoc no cobren estiu, ni vacances]



Projectes

El viatge d’estudis, abans 6è de Batxillerat, es proposa per a 2n de BUP – els alumnes tenen la mateixa edat-  també s’esmenta la possibilitat de fer un «boletín trimestral informativo», on hi participin professors i alumnes. La directora proposa la col·laboració del claustre per elaborar «un ideàrium» d’ordre intern. Un professor plantejarà en el capítol de precs i preguntes que hi hagi un intercanvi d’impressions amb els alumnes per tal de confeccionar un reglament d’ordre intern.  (16/10/76)



Recomanacions eternes i alguna nova.

Torna a sortir [14/11/76] el tema de complir les normes que s’han acordat. També hi ha una proposta nova de menar els alumnes a veure alguna representació de teatre, suposam que a Palma, per la qual cosa es demana un ajut econòmic per als desplaçaments. També es recomana fer un ús racional del paper de la multicopista i del telèfon, especialment d’aquest fins que no se n’instal·li un, pagat per l’Associació de Pares, destinat exclusivament a les telefonades no oficials. En el claustre següent tornarà a sortir el tema on la directora fa una crida al l’economia «no ronyosa, sinó racional»- de l’ús del telèfon i del corrent elèctric. També s’agraeix que l’ordre del dia del claustre s’hagi donat a conèixer als membres del qual amb una anticipació. I la directora demana al professorat que amb una certa antelació faci arribar al secretari els punts que considerin que s’hi han de tractar.



Classes de català? I coses del català.

Un professor demana al claustre quan es començaran les classes de català, la directora respon que es faran quan es completi el llistat dels alumnes (interessats), en el claustre següent [23/12/76] s’informa que ja hi ha dates i horaris per al començament de les classes però encara els falta trobar un professor encarregat. També en els precs i preguntes hi ha una proposta perquè es demani la cooficialitat de la llengua catalana.



Fumar o no fumar (that is the question)

S’acorda que no es pot deixar fumar els alumnes, decisió unànime i es planteja si no convendria que, per donar exemple – l’acta no és tan explícita- els professors deixassin també de fumar.



Consell de Direcció (actualment Consell Escolar)

Sembla que el reglament dels Instituts (nou?) regula el procediment per votar els membres (professors) que han d’integrar el Consell de Direcció i el Consell Assessor. Es fa la votació. El numeraris elegiran entre ells el seu representant i per altra banda, els interins el seu.  Acte seguit tot el claustre elegirà quatre professors al Consell Assessor, són elegibles tots els professors, numeraris i interins. Òbviament, tot el claustre els vota.



S’acomiada la directora.

En el claustre de 23 de juny del 77 s’acomiada la directora, Francisca Gual, ja que el curs vinent farà la seva tasca a Palma. Es tria una terna de candidats entre els catedràtics per a ser proposats per a director. El que traurà més nombre de vots serà Joan Lacomba, que, efectivament, serà  nomenat com a director el curs següent.



Curs 77/78.

Hi ha una mica de discussió sobre el procediment de l’elecció de càrrecs directius. La llei diu que el  director els proposa amb coneixement, «audiència», del claustre. Hi ha veus que diuen que això és un retrocés respecte d’anteriors eleccions on aquesta es feia per votació. S’arriba a un consens ja que el  cap d’Estudis proposat diu que ho serà si compta amb l’aprovació del claustre, com així és.



El segon claustre del curs és de dia 11 d’octubre. Les classes s’iniciaran entre el 13 i el 17 d’octubre. També es recomana la reducció de despeses de fotocopies, multicòpies, llum i electricitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada