APUNTET i segueix el blog

dilluns, 12 d’octubre del 2020

ANIVERSARI : 50 ANYS DESPRES

La Secretaria, Lucia Llompart,  va agafar el paper, per donar lectura l’acta d’inauguració, com si tingues 21 anys, però ja sense nervis, ben asosegada, i com si fos ahir mateix. El Director Joan Lacomba assegut, com el  primer dia, també tombá el cap escoltant.

El Batle Virgilio Moreno, no podia donar crèdit, però va assistir a un aconteixament, que mai s’havia vist. La repetició de la jugada, de quant ell encara no era nat.

Ara si, la realitat se rompé de sobta, amb una tartà llarga, (un tros per cada un dels 50 anys). Un sòlit recorregut a lo llarg dels anys. Si que ha canviat el temps, faltaren  alguns dirigents  de llavors, tampoc hi hagué missa, crec que fou per el mal temps que vivim, ni es varen obligar als alumnes a assistir-hi, per mor de la pandèmia.

La Directora actual,  Maria Magdalena Coll, també vingué a donar costat i la Secretaria, Antònia Ramis. Poques vegades veureu dues direccions juntes després de tants d’anys.   No es un miracle de la tecnologia, son els ciments de l’ensenyament, que malgrat mols d’entrebancs. es consolida com una forta Institució.

Ara si les emocions vingueren a la part fina de la pell, i les emocions sempre deixen potada, i duren en el temps.  Per això Joan Lacomba, experimentant amb molts d’àmbits de  l’art, entrega a la primera autoritat, essent notari dels fets tots el presents.  Una escultura (projecta).  que representa un arbre,  i que si el temps ho permet, lluirà per tots els Antics alumnes, Professors, també els actuals i els que vindran.

Després vingueren  els discursos, per ordre d’antiguitat, en Joan Lacomba, na LLucia Llompart, na Caterina Valriu (alumne del primer curs a 1.970), posteriorment professora del Berenguer i Maria Magdalena Coll, Directora Actual. El Batle Virgilio Moreno tanca les intervencions.

Com ara fa 50 anys es va servir un Vi (llavors li deien “vino espanyol”)  ben Mallorquí,  Es un reserva del cinquentenari  que havia seleccionat en Rafel Crespi Ramis, (en pau descansi), que estigué present durant tota la cerimònia.

Ara si que el Berenguer, ha fet anys. Podríem dir que ja es major d’edat. En canvi, per la part que en toca no ho vull dir, perquè jo com Ell en vull conservar me jove.

Felicitats a tota la comunitat educativa, actual, anterior i la que vindrà .       


















Pots veura mes fotografies pitjant l'enllaç,









https://50anysintitutinca.blogspot.com/2020/10/temps-era-temps-1970.html?spref=fb&fbclid=IwAR3kR2WRErHdilPIXLCrJWSOkdJuFCw-UloBQzsD4l1mw07So7jtbbh0dco

4 comentaris:

  1. https://www.dropbox.com/sh/dznbvqjg4pkirox/AADdx185F4Dz9hJTCOV4yooCa?dl=0

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Per molts d’anys al Berenguer d’Anoia.
    Per molts d’anys i moltes gràcies a l’equip directiu actual i a tots els altres, des del primer amb en Joan Lacomba al cap davant.
    Per molts d’anys a tot el professorat que hi ha aportat treball, il·lusions i docència.
    Salut i per molts d’anys a tot l’alumnat que hem tingut la fortuna de posar-hi els fonaments del nostre desenvolupament personal i conrear-hi grans amistats.

    Per acabar un comentari i un agraïment. El comentari és que hi he trobat a faltar la presència de les paraules del company, amic i ànima de la preparació i divulgació d’aquesta celebració del 50è aniversari, estic parlant com sabem molts dels companys d’en Pep Servera (moltíssimes gràcies per tantes hores de feina i d’il·lusió).
    I l’agraïment pel meu estimat amic Miguel Llompart Cifre que sempre està a punt darrera l’objectiu de la seva càmera i regalar-nos tantes instantànies de moments personals entrenyables i inoblidables. Gràcies per sempre ser-hi i regalar-nos part del teu temps i de la teva creativitat.
    Una aferrada per a totes i tots i record entrenyables pels que ens han deixat i no oblidam.
    Joan Planes Ferragut

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina