APUNTET i segueix el blog

dissabte, 17 d’octubre del 2020

FI DE CURS DEL 76. ESPECTACLE SPORTIU.

 Un parell de fotos, que  conserva na Maria Gelabert, mostren  tot un espectacle sportiu, per el fi de curs de 1976,  dirigit per en Paco Homar.

Per situar nos Francisco Homar LLinas  va esser el fundador dels cubs d’Atletisme: DONCEL (masculí) i MEDINA  (femeni .  En 9 anys es  varen aconseguir 34 títols provincials de Atletisme i “Campo a  traves”.

L’Institut d’Inca va esser el primer centre de Balears, que va participar  amb  “Fases Nacionals”  dels Jocs escolars.

Podem recordar a Maria Capo Serra, campiona  i subcampions de Espanya guanyadora dels rècords de les Balears de velocitat i resistència.  Les germanes Martorell, medalles de plata i bronzo en els campionats d’Espanya.

 En el club Doncel destaquen; Bartomeu Tortella en 110 metres tanques, Damià Pons Morey en 800 metres llisos, Jaume Mesquida en 1.500 metres obstacles i Pere Ventayol Monreal en perxa.

Un altra dia farem la llista completa, de les primeres figures que sortiren de l’Institut.(En pots fer arribar retalls de premsa on surts, fotos o records que tinguis ).

L’activitat sportiva era important a un temps  que no estava de moda, i aprofitar les hores lliures per practicar lo, no era corrent, es veu que la gent estava molt enfeinada. 

Així que no es estrany que la festa de final de curs fos  una mostra esportiva, d’atletisme  i gimnàstica rítmica.























3 comentaris:

  1. Ses germanes Mir Martorell i no Martorell. Eren campeones de peses.
    Margalida N

    ResponElimina
  2. 👍👍👍 una altra gran atleta va ser Juana Vertura del Aguila. Crec que ara fa de municipal a s'ajuntament d'Inca.
    Pere F

    ResponElimina
  3. Jo nomes record del meu curs a na Isabel Pardo feia atletisme i era bastant bona però no record si va guanya algo revelant. Eren els anys 71- 73
    Margalida G

    ResponElimina