APUNTET i segueix el blog

dijous, 22 d’octubre del 2020

PORT DE VALLDEMOSA 1972 EXCURSIO

El segon curs, una vegada obert l’Institut d’Inca. Feren una excursió al port de Valldemossa, na Maria volgué deixar constància del moment fent unes fotografies que ara tenim l’oportunitat de ensenyar te.  Me fixat que hi havia mes d’una càmera.

Però anem a conèixer un poc  el lloc.

Port de Valldemossa o sa Marina, aquest últim nom és el més popular, està a sis quilòmetres de la seva població homònima.

Aquest tram bell del litoral Valldemossa allotja, en el seu vessant nord-occidental, un Portet per a embarcacions amb una eslora inferior a set metres, mentre que en el seu marge nord-oriental hi ha una caleta semicircular, el substrat de la qual està format per còdols, graves i restes de vegetació submarina.

 

Cap al nord-est, hi trobarà la impressionant Punta de sa Foradada, font d’inspiració artística, que ofereix un ancoratge magnífic. Sa Foradada està protegida de gairebé tots els vents en els seus dos vessants, sobre un fons de sorra i roca, a una profunditat que oscil·la entre els cinc i els 11 metres. Aquesta península diminuta rep el nom de foradada perquè a la seva part superior presenta un orifici circular i enorme. A 7,2 milles marítimes s’hi troba el segur Port de Sóller.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Els sis quilòmetres finals fins a Port de Valldemossa discorreran per una carretera sinuosa, estreta i de pendent pronunciada. En aquesta calçada hi és el desviament que condueix a la finca s’Estaca, propietat de l’actor Michael Douglas.

http://www.platgesdebalears.com/caplaibFront/playa_basico.ct.jsp?

cPla=17001&cMun=8&cIsl=MA


Entre els anomenats serra des Teix, al N, al terme veí de Deià, i puig de Galatzó, al S, allunyat, el terme de Valldemossa ocupa un sector relativament deprimit, accessible des del SE pel coll de Valldemossa, on el pas dets Ases supera de poc els 400 m d’altitud. En direcció as Teix, els pics més alts són sa Talaia (927 m) i el puig de Fontanelles (874 m alt.); al límit amb Bunyola (E) hi ha el puig de na Fàtima (650 m), i el coll d’en Claret, pas tradicional vers Esporles (S), és a 564 m, no gaire lluny del puig de son Cabaspre. El litoral és rectilini, i l’anomenada cala de Valldemossa, d’un gran radi, no ofereix cap refugi, però aviat hi sorgí un nucli de pescadors, el de sa Marina de Valldemossa, assequible per un trau entre penya-segats de 400 m d’altitud, vorejats per una espectacular carretera de cornisa que segueix el litoral de Tramuntana. La mar també s’aprofundeix de pressa: llevat el sector migjornenc (punta des Cavall).

https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0069178.xml

 Idò ara anem a veurà les fotos.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada