APUNTET i segueix el blog

dijous, 6 de febrer del 2020

A LA RECERCA DEL NOM 10


A LA RECERCA DEL NOM 10



Canvi en l’Associació de Pares.

Intuesc que pel que es comenta [c. 12/02/76] que hi ha  hagut un canvi en la Junta directiva de l’Associació de Pares. M’ho du a pensar el fet que les relacions entre algun membre del claustre i l’Associació han fet un gir de 180 graus. A més, en algun moment, es parla de la nova Junta directiva. Per altra banda, al primer claustre del 76 desapareix la distinció entre Sr. Sra. i Srta. O Rvd., en cas de ser un sacerdot, i tots passen a ser o be D. O be Dª. I els membres del claustre són anotats al marge amb el nom i el primer llinatge., apareixen també alguns nom de pila en català. (anteriorment sempre s’havien citat en castellà). Tot i que més endavant, en algunes altres tornaran les velles denominacions.



Torna a sortir la qüestió del  nom

En aquest claustre surt una nova proposta per al nom del centre. La fa don Baltasar Coll que proposa  el del pintor gòtic mallorquí Joan Daurer, una de les obres famoses era a Inca.



Més agraïments.

En aquest cas prové del cap d’estudis de nocturn, Sr. Fernando Molina, i van destinats a l’ajuntament per haver instal·lat fanals als exteriors del centre.



I més reivindicacions.

En aquest cas es demana  per unanimitat adreçar un escrit al Ministeri d’Educació i Ciència tot sol·licitant la no discriminació  amb la resta de funcionaris en l’actualització de complements i dedicació especial.



Nous temps, noves maneres.

En el claustre de 27 d’abril del 76, extraordinari, s’ha d’elegir una terna de catedràtics per optar a la direcció del centre, segons mana la legislació. Els professors numeraris, unànimenent, pensen que ells també haurien de poder formar part de la terna – no només els catedràtics-  i, més endavant, qualsevol professor que fos del centre. Aquesta opinió és compartida per algun catedràtic. Per altra banda, es pensa que el sistema de terna no és del tot adient ja que es pot donar el cas que l’administració podria no triar el membre més votat de la terna.



Nocturn i altres herbes.

Es demanen voluntaris per impartir classes de Revàlida (de COU).  També es demana que s’imparteixi COU nocturn.



Ja hi havia tasques d’Estiu.

Ho sabem pel darrer claustre del curs. Com  a mínim aquest curs n’hi havia, com ara. Ja que segons diu explícitament, que durant els primers dies de setembre es podran dedicar a recollir les tasques d’estiu.



La via de cintura, que mai no s’ha fet?

En el claustre de 25 de juny del 76, aquest es pronuncia sobre les Normes Subsidiàries Urbanístiques de la ciutat d’Inca.. El parer del claustre, demanat per l’ajuntament, fa referència a una via de Cintura que exclouria del nucli urbà tant l’institut com el camp d’Esports. La meva pregunt és la següent, es tracta d’una via de Cintura que anava de nord a sud, és a dir, que passava entre la ciutat i el centre educatiu? Segurament seria així perquè s’assenyala com a motiu de queixa el perill que suposa per a l’alumnat haver de travessar dita via de cintura per accedir al centre.

















Rafel Crespí i Ramis, professor del centre des del curs 84/85

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada