APUNTET i segueix el blog

dilluns, 2 de març del 2020

MURO Visita a l’Ajuntament

Els orígens del poblament a la zona de Muro es remunten a l'Edat del Coure. De fet, un dels pocs assentaments excavats d'aquesta època és el de Ca na Cotxera (a prop de Son Parera). De l'Edat del Bronze se'n tenen poques traces mentre que de l'Edat del Ferro en destaquen grans poblats talaiòtics com el de Son Parera, talaiots aïllats com el de sa Font de Son Morei i talaiots quadrats com els de Son Serra. Les úniques restes conegudes científicament d'època romana són uns enterraments a la zona de l'albufera (Son Sant Martí). No obstant, la proximitat amb la ciutat romana de Pol·lèntia i la presència de ceràmica romana i de l'Antiguitat Tardana a diferents jaciments post talaiòtics fa pensar en un poblament romà també de Muro
https://ca.wikipedia.org/wiki/Muro_(Mallorca)




Dins el mateix mes de gener i just una setmana després de donar per finalitzades les festes de Nadal i Reis, arriba la festivitat de Sant Antoni, amb tot un ventall d'activitats d'oci, bauxa, cultura i entreteniment. . .

La vila de Muro, aixecada sobre un pujolet que domina tota la badia oriental de Mallorca, és un assentament humà que es perd en la llunyania del temps prehistòric. 
https://www.ajmuro.net/ca/benvinguts-i-benvingudes-la-pagina-web-de-lajuntament-de-muro-0




Museu etnològic de Muro
https://www.illesbalears.travel/recurs-turistic/ca/mallorca/museu-etnologic-de-muro




Llista de monuments de Muro catalogats pel consell insular de Mallorca com a Béns d'Interès Cultural en la categoria de monuments pel seu interès històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, històric-industrial, etnològic, social, científic o tècnic
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Muro




 Al poble de Muro hi ha diverses associacions que dinamitzen tots els ciutadans, des dels més joves als majors. Els Dimonis de sa pedrera, la Revetla d'Algebelí, Ni figa ni raïm, l'Associació de la tercera edat o Sense Filtre aplec de joves.


Cucorba és un grup mallorquí dedicat a l'animació i la música infantils (cucorba vol dir gallina cega, un joc infantil). Fundat a Muro el 1977, l'integren Francesc Aguiló Serra, Jeroni Cerdó Cladera, Gabriel Gamundí Ramis i, des del disc Mamballetetes, Gemma Palà.
https://ca.wikipedia.org/wiki/Cucorba



CA S’ARTILLER
https://www.facebook.com/pages/category/Monument/Ca-sArtiller-556072004452919/


En el moment de la conquesta cristiana,  el districte islàmic de Murûh .Era ben gran i molt extens.

A l’Ajuntament ens ha rebut Antoni Serra Sastre, Batle del poble i Miquel Porquer Tugores 1er Tinent Batle i per part dels Antics Professors i Alumnes de l’Institut Guillem Guasch Martorell i Jo mateix.

Havem parlat un poc de tot, però bàsicament  de les propostes que tenim per festejar el cinquantenari del Berenguer.  La exposició itinerant, alguna representació de Teatre o fins i tot alguna xerrada. 

També havem parlar de la Diada de dia 21 de març, que l’Ajuntament col·laborarà, fent difusió, venda tiquets, organitzar  algun tipus de transport si surt un grup suficient.

Voldria aprofitar per donar les gracies anticipades a l’Ajuntament per la atenció, i predisposició en tot moment per ajudar  i col·laborar amb els actes que es facin. L’Institut d’Inca també ho va esser de Muro durant 25 anys fins que es va  obrir l’actual IES Albuharia de Muro.

Moltes gracies per la vostè atenció 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada