APUNTET i segueix el blog

divendres, 6 de març del 2020

LLUBI Visita a l’Ajuntament



 Apareix documentat al Llibre del Repartiment de Mallorca de 1232 com Aben-Lubi, el significat del qual tant pot ser 'fill del Llop' com 'Aben de Llop'. Quant a la segona accepció, s'ha de dir que el mot Aben correspon a un nom propi de persona que posteriorment fou confós amb la fórmula asn, hasn o hisn, que vol dir castell


Amb la conquesta catalana del rei Jaume I el 1229, tot el districte musulmà de Muruh -incloïa a més de Llubí els actuals municipis de Muro, Santa Margalida i Maria de la Salut- després del repartiment correspongué a Ponç Hug, comte d'Empúries, que en cedí una part -les terres llubineres- a Bernat Descoll, abat de Sant Feliu de Guíxols. Ja en el segle xiii-XIV s'aixecà una capella en honor a aquest sant, el qual avui encara continua essent el nostre patró


Seguir llegint a l’enllaç...
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llubí




El Poble

El Municipi de Llubí té una superfície de 3.400 hes i una població de dret de 2435 habitants.
El municipi de Llubí, al Pla de Mallorca, famós per les seves tàperes, gaudeix de la tranquil·litat d'un paisatge d'ametlers i garrovers. 

Etimologia

Procedeix del topònim romà "Castro-Lupino", que derivà en "Castell Llubí"....

El camp llubiner, original pel cultiu de les tapereres, ofereix possibilitats gastronòmiques úniques a Mallorca. Aquí teniu algunes de les receptes més saboroses.


Seguir llegint a l’enllaç
https://www.ajllubi.net/ca/el-camp-llubiner




Avui hem anat fins a Llubí, però tapereres no em vista cap ni una, sabeu perquè? Ja vos ho contaré a l’estiu... 

Ens ha rebut la batlessa, na Magdalena Perelló Frontera, també hi eren presents Andreu Matas ,Guillem Guasch,  Esperança Galma,  Toni Moragues i jo mateix.

Per la Diada a Lluc, organitzada per antics alumnes i professors, dia 21 de març, l’Ajuntament tindrà a disposició dels participants tiquets per assistir-hi. Si hi ha persones abastament es posarà un transport  col·lectiu per anar i tornar de Lluc. L’Ajuntament col·laborarà amb la difusió de l’esdeveniment tant d’una manera materials com a través de les xarxes socials.  

L’Ajuntament de Llubí dona importància a la Cultura, basta una ullada a la plana oficial, per veure la gran quantitat d’associacions que són actives a la localitat, cosa que es d’agrair. Hi ha el Teatre  ben cèntric i diversos espais per desenvolupar les activitats  culturals.

Hem fet saber a la batlessa que durant l’any podem programar altres activitats i que ens agradaria que l’Ajuntament els donés suport.

Li volem donar les gracies anticipades pel suport i  l’atenció rebuda i el recolzament i esperam que tot surti bé.

Moltes gracies Malen!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada