APUNTET i segueix el blog

dijous, 1 d’octubre del 2020

TEMPS ERA TEMPS 1970

Dissabte dia 10 d’octubre de 1970 tingué lloc l'inaguració oficial de l’Institut Nacional d’Ensenyança Mitja (així ho deia el diari LA PROVINCIA  de dia 11 ) amb l’assistència dels "alumnos" ... alumnes (literal) dels cursos superiors, el claustra de Professors i les Autoritats Locals.

A les 11 es va fer una missa, oficiada per Juan LLiteras, va fer un sermó en Joan Perelló.

Hi va assistir el Batle Toni Fluxa, El Jutge Miquel Suau, El Comandant Miguel Arroyo, Així com na Carmen Ramírez, Francisco Homar i en Llorenç Ramis.

També hi assistiren els directors d’altres centres: Andres Parsi, el Pare Florentino, Alfonso Reina, i la Madre Riera: Industrial, Ramon LLull, Santo Tomás i la Puresa. 

També tot el claustre de Professors amb en Joan Lacomba.

 

Després anaren al Teatre Mercantil, i allá va parlar na Lucia Llompart com a Secretaria, seguit  de Miquel Duran de l’Institut Oceanogràfic.  En Joan Lacomba.va fer el discurs (el podeu llegir al diari abaix), així com el del Batle. que declararen  inaugurat i obert el curs.

Per tant dia 10 d'octubre fará anys. així consta als papers.


Ara podeu veurà un parell de detalls ben interesants.














Recordeu aquell comentari: Baixaren del puig Major, un parell d’excavadores de la guerra, aplanaren fins a la plaça, arrancaren un ametllerar i construïren un Institut, i tot el poble d’inca va sortiren a veurer lo.

A la foto se veuen els ametler que quedaren, també fixat amb els coxes, el camió, i els alumnes al carrer.

La imatge ha quedat congelada dins un segell postal  de tirada internacional,  i també molt apreciat per col·leccionistes.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada