APUNTET i segueix el blog

divendres, 20 de novembre del 2020

SA FONT DES GARBELL

 De bon mati, ja son partits cap allà, casi vestits de gala, sense corbata, que en aquell temps no es feia servir roba de muntanyà, be es broma, però al final moltes i molts acabaren despullats,  també es broma.  Sa calor que feia,, que jo no hi era ni m’ho han contat.

Bromes a part, es una excursió, a un paradís, que ja per aquell temps, ho pots llegir a Rutes amagades de Mallorca, a l’any 66 uns camions ja feien pas traginant pedra, la Serra de tramuntana ja començava a patir el efectes de l’industria turística.

Així que  altra cop na Maria, m’ha enviat un parell de fotografies que val la pena veure. L’energia i joventut  ha quedat gravada i ara queda enregistrada a aquest escrit.

A la plagueta que poso a l’enllaç, fan una descripció  ben detallada del paratge, acompanya de fotografiés  també d’aquell temps que val la pena l’obris  i si t’animes en acabar aquesta pandèmia  tots que els que  vulguin poder anar a gaudir dels paratges . T’animes?

"Engue" idò ara  ho mira’m i després a veurà si ens anima’m.












Pots veure escoltar el vídeo pitjant:


T'ha agradat?

 RUTES DE MALLORCA

SA FONT DES GARBELL

L'excursió tradicional -senzilla i oomodissima-e- a la Font des Garbell es fa per un camí de carro, ample i ben conservat, que arranca de la carretera d'Esporles a Banyalbufar poc després de passat el coll a on s'uneix amb la que ve de Valldemossa. Es un camí particular que comunica les possessions de Son Sanutges, S'Arbossar i Planici, principalment. Per aquest camí en passen des de no fa molt de temps els camions que treuen el ciment de les recents pedreres i forns de Son Sanutges, tràfic que ha espatllat trossos del camí i ha minvat la intimitat del bell trajecte, enmig d'un pur i límpid paisatge. No obstant la ruta, primer entre tupits i ombrívols boscatges d'alzines, pins, arbossers i garriga, després a la vista de solitaris olivars 'que tapen l'accidentat i ondulant terrer; i sempre amb llunyanies i perspectives agradahilíssimes, és una pura delícia. Als que desitgin fer l'excursió còmodament recomanam aquesta derrota. Naturalment, hauran d'anar i tornar pel mateix camí i, si el fan a peu, sense mitjans propis de transport fins al seu començament, hauran de partir d'Esporles i tornar a Esporles. En aquest cas, el trajecte és llarg i, si els agrada de caminar, quedaran prou satisfets. En qualsevol dels casos, als que fassin l'excursió per aquest camí els recomanam de fer-la el mes d'octubre. Els boscs en aquest temps estan frescs i humits, meravellosament atractius a llum i a contrallum, en la diàfana transparència dels dies clars i assolellats i, per altra banda, materialment brufats d'arbosses que posen sobre el verd obscur del fullatge l'alegre nota viva 
Pots llegir la plagueta sencera, editada a 1969, i veure les fotografies (son una passada)  pitjant l'enllaç. *Has de tenir un poc de paciència i espera que acabi de descarregar *



























Cedida per en Tomeu Cerda.



5 comentaris:

  1. Fantàstiques aquestes fotos, me'n quedaré un parell.😉

    ResponElimina
  2. Gracies sa lluna, per seguir aquest blog

    ResponElimina
  3. Tan completíssima fou l'excursió que quan haguérem de davallar no trobaven per on. No érem cabres perquè llavors no haguéssim tengut cap problema, devíen ser ovelles i encara no ho ser. Teníem la carretera a uns 3 o 4 m, però la solució no hi era. Si hagués hagut el senyor Alonso no hagués resolt el problema mitjançant trigonometria espacial i amb taules de logaritmes. Quina va ser la solució que qualcú mos digué? Tornar enrera!

    Ja ho sabeu, abans de començar una excursió lo primer que heu de saber és com s'ha de tornar. Te'n recordes Pere del fet?

    Ja que hi som. Qualcú me pot donar el nom de la vostra que surt a la cuina de la casa. Molts de pics m'ho he demanat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Tomeu Cerda. Esta molt be contar aquestes coses. Si Tu o algu mes te records,que s'animi a contar.los

      Elimina
  4. En unknow anterior de l'anècdota és en Tomeu Cerdà

    ResponElimina