APUNTET i segueix el blog

dilluns, 27 de febrer del 2023

DINAR ANIVERSARI . CRONICA

 

Aquest passat dia 25 de febrer de 2023, tingué lloc a les cases de son sant Marti, el dinar organitzat per els Amics del Berenguer, antics professors i alumnes hi assistiren.

Després de alimentar el cos, arriba el moment per  alimentar l’esperit.  Anunciat com a vers i musica,  van arribar els torns de paraules i les actuacions .

De manera espontània  jo mateix vaig  dedicar unes paraules   donant un breu repàs al 50 anys  truncat per el temps que ens ha tocat viure aquests darrers anys.

Una vintena de professors  assistents reberen un detall  per part dels organitzadors consistent amb  un lot de llibres : El jardí de les mèrleres  d’Angel Terron, Els gossos de Manuel Brugarolas, Partint de Zadar de Artur Garcia Fuster així com  les XXII Jornades d’estudis locals d’Inca i en format digital  el Disc del Revetlers del puig d’Inca , 35 anys replegats  a mes  una glosa dedicada per Felip Munar i Munar en agraïment  como antic alumne .  L’Ajuntament d’Inca va aportar les obres  entregades (Moltes gracies  a l’equip de govern per aquest  apreciat detall). La litografia enumerada den Joan Lacomba   feta per l’ocasió dels 50 anys  també va esser entregada mitjançant una petita aportació degut a que non teníem suficients per tots el assistents. (Gracies a Joana Gomila i a la direcció de l’Ies)

Entregà els llibres en Felip, dedicant a mes un glosat a cada un dels professors,  fent l’acta molt  mes emotiu.   Joana Gordillo va esser la professora   de mes  edat, que vingué  ens les butxaques ples d’anys,  94.  Va donar unes paraules d’agraïment als assistents,   de manera  semblant ho feren  tots els altres. Tomeu Cerdà . a mes volgué llegir uns poemes  per  tocar el cor dels comensals.

Felip, seguidament va fer lectura  de les seves gloses preparades per aquesta ocasió i publicades en el Blog dels 50 anys Institut Inca.

Una lectura teatralitzada ,  interpretada per  Maria Teresa Canyelles Guayta, Joana Fernàndez Cladera i Bel Cantallops Cantallops. Anomenada UN MAL DIA...  mantingué  l’atenció dels tots els assistents  per la seva bellesa  interpretativa.

Tanca el torn de paraules, Joan Rotger  Segui Batle de Selva. en representació de les autoritats locals.   que els organitzador  havíem visitat, va agrair aquesta moguda  a mes de recitar una glosa  també consten al mateix Blog. (Gracies Joan)

Jaume Cabanelles Bota,  ens va emociona amb les seves cançons, i la seva musica. Va animar tant l’ambient  que una gran part dels assistents sortiren  a doblegar els cos amb el ritme  musical. Com si no haguessin passats aquets 53 anys.

Una festa molt agradable  amb casi un centenar d'assistents.

Joana Gordillo Fornes  94 anys



INDEX
Text de benvinguda
Un mal dia. Lectura dramatitzada 
Musica i equip de so: Jaume Cabanellas
Joan Rotger en nom dels ajuntaments asistents
Felip Munar i Munar Glosats  i entregues regals
Fotografia: Miquel llompart 
Organitzadors
* * *




Tex de benvinguda.

Benvinguts  Amigues, amics, professors i representants del mon local.

Es un plaer meu, i de tots vosaltres, imagino,  haver compartit aquestes hores de retrobada, que ens duen records de la infantessa.

Ara després de haver alimentat  el cos, per perpetuar l’esperit de supervivència, tindrem uns minuts per alimentar la part espiritual,  que ens dona forces per seguir endavant.

Podria contar-vos moltes coses, però  com se que alguns en seguiu   per el Blog, que durant aquets anys ha contant la part de historia vívida.  i descobert un bon caramull de fotografies, anècdotes, proves Deportivas, excursions que ens heu anat contant.

Aprofitar per donar les gracies, a tots els que les haveu enviades,  especialment a en Tomeu Cerdà i na Maria Gelabert .  Fotografies dels actes que hem assistit, gracies a en Miquel Llompart, que ha deixat constància, ben igual que el d’avui, dels gestos i detalls immortalitzats. A la trobada de sa Pobla, també a mes a na Joana Crespi i na Paula Cabrer

Els que heu tingut ocasió de veure-les, sabeu que les teniu a ma per internet, i aquelles persones que no ho saben les puc donar l’adreça del Bloc 50 anys institut d’Inca.

Amb aquest acta d’avui, donem per conclòs  els 50 anys, que teníem que festejar i no ho poguérem fer a gust.  Des de que començarem aquesta aventura, a finals del 2018 han passat moltes coses, sort que ens anticiparem involuntàriament.   Havíem fet  una trobada aquí mateix el 23 de febrer 2019, una a sa Pobla i estaiem organitzant la tercera, que tenia que haver-se celebrat a Lluc. Visitarem els Ajuntaments, que als inicis depeníem del que fou el primer Institut, però no poguérem acabar la ronda. El Berenguer per la seva part havia començat a desenvolupar el programa previst.  No va passar del primer encontre d’escriptors.

Rafel Crespi professor encarregat de l’esvaniment ho tingué que deixar, seguit un pandèmia ho acaba de espenyar tot, la crisi, la guerra ha deixat una taca  molt gran a la manera que havíem tingut de viurà. Durant aquets anys  també ens han deixat entre d’altres, ara en ve al cap Catalina Nicolau, Marti Bisbal. . . Joan Lacomba. A tots ells que ens il·luminin des de allà on son

Avui encara tenim gent que no ha vingut per por a contagis, i altres no han vingut  per desconfiança o perquè no podien.

Crec que es hora que un grup de joves, agafin las riendes  si ho troben convenient.

***

Lectura dramatitzada 

Aiiii.....  lo que faltava

 UN MAL DIA.. Un conjunt d’històries  de 4 dones...

Interpreten: Maria Teresa Cañellas Guaita.  Joana Fernandez Cladera. Bel Comas  Cantallops.











Bel Comas Cantallops, Joana Fernandez Cladera, Maria Teresa Canyelles Guayta

***
Musica i equip de so: Jaume Cabanellas Bota.

Una vida dedicada  a endolcir l’esperit de la gent amb la seva musica, la seva veu  i els seus sentiments





Jaume Cabanellas Bota

***

Joan Rotger en nom dels ajuntaments assistents.



Josep Manresa Prats, Joan Rotger Segui


***


Felip Munar i Munar Glosats  i entregues regals.



Felip Munar i Munar, Tomeu Cerda Salva


























***
Fotografia:  Miquel LLompart 



Organitzadors: 
Pep Servera, Toni Moragues, Marga LLobera,  Tomeu Pons, Isabel Marquez, Joana Fernandez,  Andreu Matas, Bienvenida Aguilo, Tomeu Cerda










































2 comentaris:

  1. Un bon reportatge fotogràfic per a una gran festa.
    Enhorabona a tots!.

    Aferradetes, Pep.

    ResponElimina