APUNTET i segueix el blog

dimarts, 7 de maig del 2019

JAUME CABANELLAS BOTA a la SALA REX de sa Pobla

Una vida plena de musica.  Va començar al 17 anys amb un grup de Pollensa que es deia FLAMERS  que va deixar  en tornar de la mili ( durant el servei militar  va tocar amb un conjunt Premier).  Va formar un grup amb la seva esposa Nicola Yvonne Collins, i  un Inquer  que se deia CANDI, fins que al finals  varen passar a VOLTORS  durant 15 anys.

Mes endavant, formaren el TRIO CHAMPANY, actualment  conjuntament amb la seua esposa   toquen al DUO MOONDANCE .
















FLAMERS

Flamers: Citats també com Los Flamers o Flamer’s. Aparegueren a principis de 1975 a mig camí de Pollença i Alcúdia, i aquell mateix any van marxar a tocar a Alemanya i Suïssa. Els seus primers components foren Jaume Cabanellas Bota (veu) Joan Campomar (guitarra, saxo), Jordi Pasqual (baix) i Miquel Cifre (bateria). Començaren fent versions d’artistes tan dispars com Roxy Music, Billy Joel o els Rolling Stones. L’any 1978 enregistraren amb el segell Maller un single de dues cançons (“Trip feliz” i “I have to get out what I have inside”) que passa per ser una de les primeres mostres de rock progressiu fet a Mallorca. Pel grup també hi passaren altres components com Toni Pasqual, Pere Jofre Ferrer o l’uruguaià Carlos Bandera Ríos.

Flamers





Durant la mili


Voltors


Nicola Yvonne Collins i en Jaume  DUO MOONDANCE


A les verbenes de  llubi; Flamers, Estacion de fuego i Romantics

DE JOVENET

A la tuna


Foto de Jaume Cabanelles bota i Felip March Cerdà




SALA REX
La mítica SALA REX  de sa Pobla que als anys 70 i següents  fou top one de les sales de festes de l’interior,  i a on desfilaren figures de renom i a on també naixeren grups de musica locals ( entre ells alumnes de l’Institut ( Jaume Cabanellas  amb el grup Flamers)  fins que  el turisme va desplaçar la diversió cap a la costa (Can Picafort, Alcúdia , Port de Pollença).
Dia 7 de juny obrirà les portes perquè hi puguem delitar de la PRIMERA MOGUDA  d’aquells alumnes de l’Institut d’Inca inaugurat a l’octubre de 1970  venguin a reviurà una il·lusió juvenil que encara viu a l’interior dels seus cors.
Podrem fer una volta per sa plaça i els carrers de sa Pobla i després anar a sopar a la SALA REX  i tranquil·lament retrobar nos.  Contarem en un “photocall” per reviurà aquelles fotos de grups que tenim penjades a aquest blog i seguidament disfrutar dels parlaments, acudits , gloses o cançons i musica per diversió
Esperem surti tot molt agradable i engrescador



Malgrat això, s’ha de destacar una fita en tota regla com és la fundació del Salón Rosa –posteriorment conegut com Sala Rex– a Sa Pobla: obrí les seves portes per primer cop l’any 1957 i, en pocs anys, ja era considerat un dels majors centres d’oci nocturn de la Part Forana. 

Pag 55

SALA REX

Jaume Cabanellas Bota

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada