dijous, 2 de maig del 2019

LLUIR LA CAMISETA


LLUIR LA CAMISETA
No tinc molt clara  l’historia del nom de l’Institut d’Inca com li diem nosaltres, però mirant alguns documents que he tingut accés   puc distingir que als inicis
27.10.1970 s’anomenava INSTITUTO NACIONAL DE ENSEÑANZA MEDIA  INCA (Baleares )
De les fotografies de les fotos d’atletismes es retolaven com I.N.E.M.  INCA
13.01.1976 surt com  a INSTITUTO NACIONAL BACHILLERATO MIXTO  INCA (Baleares)
Les camisetes  es retolaven com  I. N. B.  INCA.
Els Nins anaven amb camiseta blanca i les nines en camiseta vermella.
Totes les assignatures es duen a terme conjuntament  dins les aules el nins i les nines tret de l’esport que es feia per separat. També hi ha havia alguna activitat com costura  o similar que feien les nines i els nins aprofitaven per no fer res.
 Les camisetes, es veu en les fotos  tan anaven ròtula  INEM  com INB   imagin que en feren de mes o que els alumnes les aprofitaven a manera de reutilatge, a aquell temps  es feia  lo d’aprofitar la roba d’un germà a un altre per aprofitar la prenda fins al final.
Les pessetes encara no eren redones o redolaven poc.
 Posteriorment  cap als anys 80 prengué el nom de Berenguer d’Anoia
“Berenguer d’Anoia fou un trobador del segle XIV, fill de pare noble, originari de Sant Sadurní d’Anoia, que s’establí a Inca després de la conquesta de Mallorca. Va escriure Mirall de trobar, un breu tractat de retòrica en provençal, llengua dels trobadors catalans fins en el segle XV.
Ell mateix, en una estrofa reproduïda a la imatge de sota, confirma que va néixer a Inca, motiu pel qual dona nom a l’Institut.
“El nom de l'obra de Berenguer d'Anoia, Mirall de trobar, es va adoptar per a la revista actual, que es va començar a publicar el curs 89-90. Podeu veure més informació a Revista.




6 comentaris:

  1. 👏👏👏👏pels records, per la història...

    ResponElimina
  2. Corregiu-me si m'equivoc, però jo crec que va començar a anomenarse INB al curs 72/73. Aleshores, el meu grup feia 6è. Quan al color de les camisetes dels nins, al manco les primeres, eren grogues. Pot ser posteriorment passassin a ser blanques, però jo ja no ho
    vaig veure.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. a les fitxes exalumnes del 73 encara no havien canviat el nom.
      A veura si Algú més pot aportar documents

      Elimina
  3. gracies
    M'he guiat per les fotografies i no se destingueix el color pero podria esser (al manco en sona) a veurà si algú més ho pot confirmar.

    ResponElimina