dimecres, 14 d’octubre del 2020

TONI GOST BENNASSAR (Toni Curro)

Amb un regust de glop ardent, sensual i passional

Amb el pas del temps, quan des de la nostra maduresa i saviesa, feim una mirada enrere sentint el regust del glop ardent, sensual i passional de la joventut ens venen a la memòria els records matisats dels cromatismes de les vivències emocionals compartides dins els aires nous de llibertat educativa, docència i pedagogia entre alumnes i professors i viceversa, al marge del que era l'educació convencional d'aquell temps. Podríem dir que vàrem esser uns sortats i privilegiats i que aquest canvi va anar més enllà del propi centre educatiu, incidint amb una força roenta amb les relacions del jovent dels pobles de l'entorn, que deixaren enrere les absurdes rancors entre la gent de distintes viles. Es varen fomentar les senyes d'identidat de pertànyer a un petit i immens país que es diu Mallorca i a lluitar i revindicar les aspiracions culturals i socials per construir el nostre futur.

I, a part, agraesc la tasca del grup organitzador encapçalat per Pep Severa per les celebracions del 50 aniversari de l'institut d'Inca i a tot l'equip humà que durant tots aquests anys han fet possible dia rere dia el bon funcionament del centre educatiu.

Tan sols em queda compartí, amb tots vosaltres companys de l’Institut, un instants per recorda a totes i a tots , els que ja no estan entre nosaltres i dir:

 LLARGA VIDA A L'INSTITUT DE INCA.





















DUES BALADES A L'ENTORN NATURAL

(Serra de Tramuntana)

 

Silenci de bruixes de porcellana.

Vèrtebres de moviment de dansa.

Entelades per pètals de l'oci dels déus.

Enyorança del vell voltor.

 

Extrems de migdia

acaricien l'adolescència d'un capvespre

que es tomba al somni d'una canastra d'olives.

Imatges que es fixen a la retina de la nit,

Es dilueixen i erosionen la fosca.


Espina de peix

que baixa a la somnolència

del vampir de les paraules.

Perfums de violetes

esborren aquest pensament.

 

Teix sóc,

de tots els cants de la meva terra

 

Antoni Gost. Alumne















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada